SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Órák helyett percek

: Órák helyett percek

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

295 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

1831 szeptemberének első napjaiban Paszkevics herceg seregei már Varsó bevételére készülnek. A tíz hónapja váltakozó szerencsével folyó felkelés a végéhez közeledik. Ama nevezetes szeptemberi napon megelevenednek előttünk a dráma főszereplői: I. Sándor cár, a Kongresszusi Királyság megteremtője, akit fiatalkori barátjának és későbbi külügyminiszterének, a lengyel Adam Czartoryski hercegnek sikerült meggyőznie arról, hogy a Lengyel Királyság léte az egész orosz birodalom modernizálásának záloga. Megismerjük a józan és gyakorlatias pénzügyminisztert, Drucki-Lubecki herceget, aki a két nemzet kölcsönösen hasznos gazdasági kapcsolatainak kiépítésére igyekezett fordítani zseniális szervezőképességét. Árnyalt képet kapunk Nyikolaj Novoszilcov szentárorról, a pétervári udvar hírhedt figurájáról és teljhatalmú varsói megbízottjáról, aki ifjúkorában szintén liberális eszméket vallott. Miért hidegült el egymástól a cár és külügyminisztere? Miért maradt magára I. Sándor cár a kapzsi és korlátolt bojárok acsarkodásával szemben? Miért habozott Czartoryski a felkelés kormányának élén, és miért nem tudta Lelewel rászánni magát a kormány megdöntésére? Szymanski, a krakkói irodalomtörténész regénye eszméket és vágyakat ütköztet, a történelmi pillanat sokszínű teljességét tükrözi, és olvasóját is állásfoglalásra készteti eszme és valóság, erkölcs és politika, haladás és megmaradás évszázados perében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!