SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Orvosok és betegek

: Orvosok és betegek

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Choromanszki könyvét az első pár oldal után letettem; mesterkedése, hogy izgató és drámai atmoszférát teremtsen, oly naivul átlátszó, hogy semmi illuziót sem kelt. Egy ember köhög, valahol kialszik a villany, a városon szélorkán süvít végig. - Az utcán egy hulla fekszik. A púpos zsidó gyerekei sötétben sírnak. A szívbajos férfi hiába várja feleségét, az asszony nyilván a szeretőjénél van. Büdösség van és fullasztó szél. Furcsa alakok érthetetlen, sötét dolgokról tárgyalnak, misztikus célzásokban. S közben is folyton fuj a szél. - Ideges és drámai levegőt lehet egészen gépies, kész eszközökkel is megteremteni, a futuristáknak pl. egész gyáruk van ilyen atmoszférakellékekből. De mikor e könyvet pár hét mulva unalomból újra kézbevettem, kényszerültem felfedezni, hogy gépies és mesterkélt kezdetből is folytatódhatik jó regény. Az ügyetlenül felrakott s messziről festékes staffázs szemünk előtt változik át eleven és tragikus világgá. A szél egyre fuj, de most már szinte mechanikus ismétlődésével ér el borzongató hatást, a naiv bábok valóban szörnyű konfliktusokba keverednek. Vannak e könyvben lapok, mint pl. az orvos egy operációs napjának leírása, vagy a szerelmesek egy vallomásos délutánja, melyekben nagy művek felejthetetlen lélekzetét érezzük. Az író technikája, ahogy a művet megcsinálja, mindvégig naiv és mesterkélt. Hogy lehet ily módszerrel mégis viziós és lenyügöző hatást elérni, az számomra egészen érthetetlen." Török Sophie, Nyugat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!