SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Sirató ; Az árvíz

: Sirató ; Az árvíz

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az 1923-ban született Bohdan Czeszko a megszállás alatt a Népi Hadsereg partizánosztagában harcolt a németek ellen, s részt vett a varsói felkelésben is. Ahhoz a nemzedékhez tartozik - akár a nálunk is ismert Tadeusz Borowski, Tadeusz Rózewicz vagy Wojciech Zukorwski -, melyet a háborúval, a halállal való találkozás egész létét meghatározza, mely az életben maradottak tudatos felelősségével nézi a világot. A kitűnő lengyel író két kisregényét jelentetjük meg ebben a könyvben. A Sirató mély együttérzéssel s kegyetlen őszinteséggel ábrázolja az ötödik század gyötrelmes menetelését a háború legvégső szakaszában, mikor voltaképpen már régen eldőlt a háború sorsa, de bármilyen vég várja is ezeket a katonákat, mégsem kiszolgáltatottak, mert "nekik igenis volt választásuk". Az árvíz a máról szól. A váratlan természeti katasztrófa az író számára "a létünket igazoló valódi értékek" felmutatására szolgál. A fenyegető veszély villanófénye kiemeli a homályból azokat, akik az élet hétköznapjain észrevétlenül, magától értetődő természetességgel teszik a dolgukat, s nem figyel rájuk senki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!