SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Solaris

: Solaris

Fordító:

Kiadás:

Bukarest, 1977

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés Fantasztikus irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A regény egy távoli bolygó rejtélyes, több tudósnemzedék elmúlta óta kutatott, óceánszerű élőlényét vizsgáló, az óceán vize felett lebegő űrállomás, a Solaris Állomás három emberi lakójával történt különös eseményekről szól. A kutatók évtizedek óta hiába próbálják felvenni a kapcsolatot a furcsa élőlénnyel, az látszólag nem vesz róluk tudomást. Vagy mégis? Titokzatos lények jelennek meg az állomáson öngyilkosságba, vagy félig-meddig őrületbe kergetve az állomás lakóit, amikor saját legrejtettebb gondolataikra, vágyaikra ismernek bennük... A Solarist egyesek Lem legjobb regényének tartják. Különösen figyelemreméltóak a minden emberi elképzelést felülmúló jelenségeket száraz tudományos nyelven leíró bekezdések, és a regény sokrétű filozófiai üzenete. Lem szerint a Solaris a megismerhetetlennel való találkozásról szól. A titokzatos óceán, és a főhős emlékeiből teremtett, de önálló személyiséggé váló Harey története tehát valójában a megismerés csodálatos kalandjáról, drámájáról és kudarcáról mesél.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!