TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
A magyar rokon értelmű szók és szólások kézikönyve

: A magyar rokon értelmű szók és szólások kézikönyve

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Ciceró

Kategóriák:

Lexikon Nyelvészet Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

451 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637744851

tartalom:

"A magyar rokon értelmű szók és szólások roppant hasznos és ihlető segítséget nyújt fordításhoz, szókincsfejlesztéshez szellemes, fogalomkörök szerinti elrendezésével, gazdag nyelvi rétegezettségével. A szerzőt, a kiváló polgári iskolai igazgatót a stílustan, vagy ahogy akkor mondták, irálytanórák ösztönözték könyve megírására. Feltűnt neki, hogy tanulói milyen szegényes szókinccsel rendelkeznek, mennyire nem találják meg a választékos kifejezéshez szükséges eszközöket. Fölfedezte azonban azt is, milyen örömmel keresik meg az olvasmányaikban aláhúzott "felcserélhető" szókat, vagy az azonos fogalomkörökhöz tartozó hasonló értelmű szavakat. Így jött létre ez a remek gyűjtemény, mely 800 különböző fogalomhoz mintegy harmincezer rokon értelmű szót és szólást sorakoztat föl. A kézikönyv némileg javított és szükség szerint magyarázatokkal ellátott mostani újrakiadása bizonnyal megörvendezteti majd az iskolák diákjait és tanárait, a nyelvészeket és fordítókat, de mindenkit, akinek szívügye az anyanyelv, az értelmes, árnyalatokban is gazdag magyar beszéd és írás."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!