TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
Földrajzi kislexikon

Földrajzi kislexikon

Szerző:

Kiadás:

Bukarest, 1976

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Lexikon Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

452 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Ez a kislexikon a maga mintegy 2300 címszavával elsősorban a nagyközönség érdeklődését hivatott kielégíteni. Szabott terjedelménél fogva nem is tarthat igényt a szakembert is minden szempontból kielégítő teljességre. Céljául tűzte ki viszont, hogy összefoglalja és rendszerezze mindazokat a leíró és fizikai földrajzi fogalmakat, amelyekkel a sajtó, a rádió, a televízió útján a mai ember nap mint nap találkozik. Az utóbbi évtizedekben mélyreható politikai és gazdasági átalakulásoknak lehettünk tanúi, amelyek valósággal újrarajzolták nemcsak hazánk, hanem úgyszólván az egész világ térképét. Az újságolvasó, az országot vagy a külföldet járó turista naponta találkozik olyan földrajzi nevek özönével, amelyekről a puszta nevüknél valamivel többet kíván tudni. Ezt a kívánságát szeretnők kielégíteni - természetesen a jelzett terjedelmi keretek között. Válogatási szempontjaink - főleg a földrajzi nevek esetében - nem lehettek a Föld minden pontjára, minden országra nézve egységesek...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!