TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
Istenek és hősök a görög-római mondavilágban.  A-Z

: Istenek és hősök a görög-római mondavilágban. A-Z

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Lexikon Mitológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

551 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv felépítésének jellege kivételes helyet biztosít számára a mitológiai irodalom műfajai között. Már az "olvasmányi szótár" is sajátos forma ; újszerűsége azonban főleg abban rejlik, hogy minden fontosabb címszó alatt megtaláljuk a tárggyal kapcsolatos irodalmi, zenei és képzőművészeti utalásokat az antik kortól a mai napig. "Az idézett képzőművészeti alkotások többségét módomban állt eredetiben megítélni" - írja a szerző a bevezetésben. Ezek az alkotások - gondoljuk csak el - ma csaknem egész Európa, az Egyesült Államok, Észak-Afrika és a Közel-Kelet múzeumaiban és képtáraiban vannak elszórva, és vajmi kevesen vannak (nemcsak nálunk, másutt is), akik ilyen kijelentést tehetnek. Vojtech Zamarovsky könyve, az Istenek és hősök a görög-római mondavilágban olyan mű, melyet állandó és megbecsült hely illet meg az olvasók könyvespolcain. Nemcsak adatszerűsége és gondolati tartalma, az egyes címszavakat kísérő műtárgy-reprodukciók, a könyv ismeretterjesztő jellege és olvasmányossága miatt, hanem azért is, mert nem veszít időszerűségéből - mint ahogy az emberiség eszmevilágából sem tűnhet el az antik hagyományok emléke."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!