TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
Zenei lexikon

: Zenei lexikon

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Lexikon Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

316 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631354539

tartalom:

A zene évszázadok, sőt évezredek során kialakult és részben ma is formálódó szaknyelvvel rendelkezik, ami első pillantásra riasztónak is tűnhet, mégis ezek ismerete elengedhetetlen a zene belső világának feltérképezéséhez: máskülönben bizonyos hangzásjelenségek aligha lennének leírhatók, a különféle zenei formák, műfajok kialakulása, változása, átmenete egymásba bajosan lenne megragadható. A Corvina Kiadó lexikonsorozatának legújabb kötete a zenekultúra legfontosabb fogalmait, műfajait, valamint történetének legkiemelkedőbb zeneszerző-egyéniségeit ismerteti meg az olvasóval, ezzel segítve a tájékozódást a zeneelmélet, a zenei formatan sokak számára idegen világában. Fontos szempont volt, hogy a lexikon ne csak a hagyományosan "klasszikusnak" és "komolyzeneinek" nevezett kultúra fogalomkörében mozogjon, de betekintést engedjen a rokon művészetek közül a tánc- és balettművészetbe, érzékeltesse a modern zene-művészet útkereséseit, foglalkozzék a dzsesszel is, és ha csak érintőlegesen is, de megmutassa, hogy az európai zene mellett ma is léteznek évezredek óta virágzó más kultúrák, amelyek egészen eltérő zenei logika alapján szerveződnek. Így nem szorult ki a kötetből az arab és a török, az indiai és a távol-keleti, vagy az indonéziai-jávai gamelán kultúra sem. A Zenei Lexikonban megtalálhatók a legfontosabb zeneelméleti, összhangzattani fogalmak, és áttekintést kaphatunk a hangszerek világáról, a legfontosabb zenetörténeti korszakokról, valamint a műfajok történeti változásairól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!