SPORT ÉS PASSZIÓ / Ló, lótenyésztés kategória termékei
A kisbéri félvér

: A kisbéri félvér

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Ló, lótenyésztés Állattartás, állattenyésztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632326407

tartalom:

"A kisbéri félvér lóért egy évszázadon át rajongtak Európa lovat ismerő, lovat szerető emberei. A fajta a nemes forma, a kemény, kitartó szervezet, a nagy teljesítmény megtestesítője volt. A fajta történetének, a törzsek formálódásának bemutatása, hatásának lemérése példa lehet a mai lótenyésztők számára is. A szerző, akinek művein a lótenyésztők egész generációja nevelkedett, rövid, a 18-ik századi hazai lótenyésztés helyzetét bemutató bevezető után ismerteti a kisbéri félvér fajta kialakulásának előzményeit, dicsőséges és borús napjait, a tenyésztés és nemesítés buktatóit, az igazgatási formák hatását a fajta fejlődésére, a hanyatlás okait, a fajta megmentésének lehetőségeit, bemutatja tájfajtáit és végül a törzsalapító mének származásának bemutatásával zárul. A múlt gyakorlatából, levonható törvényszerűségeiből hasznos dolog tanulni, mert általa időt és anyagiakat takaríthatunk meg, és munkánk eredményesebb lehet. Az olvasmányos stílusban megírt könyv gazdag történeti anyagot dolgoz fel, ezért a szakemberek számára forrásmű, a lószerető nagyközönség számára érdekes olvasmány."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!