SPORT ÉS PASSZIÓ / Ló, lótenyésztés kategória termékei
Százéves a magyar ügetőversenyzés (1883-1983)

, : Százéves a magyar ügetőversenyzés (1883-1983)

Kiadás:

Budapest, 1983

Kategóriák:

Ló, lótenyésztés Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157p ., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963231462x

tartalom:

"1983-ban ünnepli századik évfordulóját a magyar ügetőversenyzés. Ez alkalomra készítette el visszaemlékezéseit a két népszerű szerző, az immár egy évszázados - kudarcokban és sikerekben gazdag, változatos - ügetőversenyzés történetéről. Rövid, a kocsiversenyzés őstörténetét és a hazai hivatalos versenyzés megindulásáig tartó előzményeket ismertető bevezető után megismertetnek az ügetőfajtákkal (a magyar jukkerrel, az orlov és az amerikai ügetővel, az anglo-normannal), kialakulásukkal, majd a magyar ügetőversenyzés történetének ismertetése közben az új és újabb tenyésztőket mutatják be: az önérzetes félreállókat, a hibásan félreállítottakat, az áldozatot hozó, építő szándékúakat, és bár név nélkül, de szólnak a lóversenyzést kincsesbányának tekintő ügyeskedőkről is. Megemlékeznek az ügetőpálya-építés nehézségeiről, a megnyitó örömteli pillanatairól, a háború utáni újjáépítés hatalmas erőfeszítéseiről, a fanatikusok gigászi küzdelméről. Részletesen tájékozatják olvasóikat a fogadási módok változásairól és a jelenlegi fogadási módokról. Az eltelt évtizedek alatt újabb és egyre jobb eredmények születtek és születnek ma is. Ez a könyv rövidre fogott útmutató mindenki számára, aki az ügetősportot kedveli, egyben bepillantást nyújt a versenyeztetők, fogadók, tenyésztők világába is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!