SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hova tűntek a katonák?

: Hova tűntek a katonák?

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

281 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A regény a Közel-Keleten játszódik, az angol uralom alatt álló Palesztinában, egy esztendővel a második világháború befejezése után. Hősei a Brit Nyolcadik Hadsereg lengyel katonái; az úgynevezett Anders-hadsereg egy kis csoportja. A történet színhelye egy arab és zsidó települések közé ékelt, elhanyagolt kórház - elfekvő kórháznak nevezhetnénk -, ahol a lengyel hadsereg tüdővészes tisztjeit ápolják. Felépülésükre aligha lehet számítani. A háborúnak, amely az emigrációt összetartotta, vége van. A haifai, alexandriai kikötőkben leszerelő lengyel katonák tízezreit hajózzák be az ausztráliai, dél-afrikai, kanadai partok - és a bizonytalan jövő felé. A kórház lakói számára már nincs többé jövő. A forró és levegőtlen kórtermeket az ellentmondásos és hányatott múlt szellemei szállják meg, hadjáratok emlékei, lengyel, afrikai és olasz hadszínterek pártharcok, indulatok. Az ápoló - egy arab gyerek - az olasz, német és orosz zsidók által irányított kórházban, ahol az angolok költségére lengyel katonákat ápolnak, amikor körüljárja a kórtermeket, egyben egy keserű és számára érthetetlenül zavaros kort jár körül, s a kórház, gyógyíthatatlan betegeivel, jelképévé válik a súlyos betegségekben vergődő, nehezen gyógyuló világnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!