SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A nők előbb jöttek le a fáról?!

: A nők előbb jöttek le a fáról?!

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor Karikatúra

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Félreértés ne essék, a címet a szerzők nem közösen adták a könyvnek, Szűr-Szabó József ugyanis erőteljesen tiltakozott. Tiltakozott a cím ellen, tiltakozott a tény ellen is: már mint hogy a nők előbb jöttek volna le a fáról. De Kertész egész kötetével bizonyítja ezt. Minden sorában érvek tömegével állítja: előbb jöttek le a nők - de csak azért, mert a férfiak küldték őket. Mert a férfiak, mint oly sok minden mást, ezt is a nőkre hárították, s ők maguk csak a készre "jöttek le". S ez a folyamat, állítja Kertész Magda, azóta is tart. A teremtés koronája, Szűr-Szabó természetesen cáfolja ezt, kevés szóval - mondván, hogy a nőket ősidők óta nem lehetett leszoktatni a sok beszédről -, de annál több, nagyszerű rajzzal. A vita persze a "fától" indul, de nagyon gyorsan eljut napjainkig, mivel a szerzőpár nő tagjának az a véleménye, hogy napjainkban is ősállapotok uralkodnak - itt-ott, meg ott-itt - a nők egyenjogúságát, megbecsülését illetően, s hogy a férfiak ma is a nőket "küldik le", ha valamilyen komolyabb probléma van. Döntsék el a kedves olvasók, kinek van igaza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!