SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ki lesz a bálanya?

: Ki lesz a bálanya?

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

329 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

KI LESZ A BÁLANYA? Juhász Biztos. Elment, megiszik egy kávét, aztán elkezd alukálni a Luluval, de Lulu többet kér, mint amennyit ő most nyert, vagy amennyit ő gondolt, és nem tudnak megegyezni. Luluval még egyszer sem tudott zöldágra vergődni. Elmegy a gőzfürdőbe, elalszik a vízben, belefullad. Soha nem jön vissza. Miénk lesz a lakás és minden. Jogunk van hozzá, mert kiböjtöltük, egész éjszaka vártunk. (Csók) AZ IDŐ VASFOGA Kenéz (diktál). Színesbőrű Menhely Igazgató Tanácsa USA, New York, Harlem. Mélyen tisztelt uraim! Munkánk iránti érdeklődésük megható, köszönjük. Intéztünk szigorúan materialista alapon működik. Mindenféle metafizikát száműztünk az alkohol elleni küzdelemől. Pont. Kezeltjeink a társadalom minden rétegéből kerülnek ki, és ezeket teljesen azonos bánásmódban részesítjük. Minthogy hazánkban megszűnt az osztálytársadalom, ez számunkra semmi nehézséget nem jelent. Új bekezdés. SZÁJHŐS Dékány Mit mondott? (Elmélázva.) Azt mondta, hogy én most már újra teljes értékű állampolgár vagyok. Bízik bennem. (A csontvázhoz megy, felemeli.) Nem teszlek ki többé a lichthofba. (Nem válok meg tőled, Lajcsi. (Magához emeli.) És most előre, egy új, mindennél hatalmasabb idegösszeomlás felé. DEFICIT "Én nem tudom, meddig, de legalább huszonöt éves koromig nem hazudtam. Hogy mikor válaszoltam először a világ hazugságára hazugsággal, azt sem tudom. Egyszer csak azt éreztem, hogy már sokkal keményebb, szilárdabb, ridegebb a szívem, hogy már nem olyan felháborító az aljasság, nem arcpirító egy hazug szó, egy hiteltelen "szeretlek". "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!