SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A bánya menyasszonya

: A bánya menyasszonya

Kiadás:

Pécs, 1934

Kiadó:

Pécsi Irodalmi és Könyvnyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ponyva Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

116 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Tassonyi Ernő (Taktaszada, 1881 január 13. - Bp. 1942 november 10.) Tassonyi Ernő Taktaszadán született 1881-ben, középiskolai tanulmányai a sárospataki Rákóczi kollégiumban végezte. Később jogi képesítését a Pázmány Péter tudományegyetemen nyert, a selmecbányai főiskolán pedig bányamérnöki oklevelet szerzett. Működését a budapesti Bányakapitányságon kezdte. Az I. világháború alatt a nagybátonyi bányaüzemet vezette. 1919-től ismét Bp.-en dolgozott a pénzügyminisztériumban, illetve különböző bányahatósági beosztásokban, 1939-től a Bányakapitányság vezetője. A bányajogról és a bányamentő szolgálatról szakcikkeket írt a Bányászati és Kohászati Lapokba. Egy regénye is megjelent, A bánya menyasszonya címmel Pécsett 1934-ben. Tassonyi Ernő egész élete, nagy ívű pályája, ragyogó és kimagasló volt, de sajnos 1942-ben ellobbant pislogó, halványfényű lámpája. Nem halt meg, csak hazament, minden bányász hazájába, a földbe, mely élete, vágya és mindennapi kenyere volt." Forrás: annavolgy.hu/banyaszat/dalok

leírás:

Előző tulajdonos kézjegyével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!