SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A befalazott Madonna I-II.

: A befalazott Madonna I-II.

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631531961

tartalom:

Egy 16. századi szobor - márványból faragott, minden csodálóját elbűvölő templomi Madonna-szobor - keletkezésének és eltűnésének története ez a könyv. Donatót, az olasz származású fiatal szobrászmestert Ulászló király bízza meg, hogy Madonna-szobrot mintázzon a királynéról, de mire a szobor - sok év munkájával - elkészül, nem a királyné, hanem az ifjú szobrász soha el nem ért szerelmének, Annának, a budai német kereskedő család magyar nemeshez kényszerített lányának vonásait formázza. A két fiatal romantikus és be nem teljesült, szomorú szerelmének története végighúzódik a regényen, mindig ott van az események hátterében, hogy egy rövid pillanatban beteljesedjék leszármazottaiknak, Bettinának és Pálnak találkozásában. A szobor és a szerelmesek sorsa a rendkívül igzalmas regényben összefonódik 16-17. századi történelmünk válságos korszakának eseményeivel, azzal a másfél évszázaddal, melyre a török veszedelem, a török végleges magyarországi győzelme és uralkodása nyomja rá bélyegét. A két hatalom - török és német - között vergődő, a kifosztott országban küszködő, nemegyszer egymás ellen is harcoló magyarok - jobbágyok és nemesek, papi előkelőségek, kereskedők, iparosok, katonák, kémek és besúgók sokasága kavarog a regényben, melyben a korszakra jellemző minden fontos történelmi eseményről is olvashatunk: Dózsa parasztháborújáról, a mohácsi vész rettenetéről, az ország pusztulásáról, Buda elfoglalásáról, a vallási küzdelmekről, Thököly felkeléséről. A sokszálú, rendkívül mozgalmas és szórakoztató cselekmény során bemutatja, hogy a politikai, gazdasági és vallási különbözőség hogyan állítja szembe egymással a testvéreket, a szülőket és gyerekeket, barátokat, szerelmeseket, hogyan inognak meg és válnak árulókká emberek - nem is annyira az anyagi javakért, mint a történelemben rejlő bizonytalanságok hatására, miként változtatnak vallást és uralkodót, pártállást és nemzeti hovatartozást - ahogyan éppen a történelmi események fordulatai hozzák. A pártharcok és testvérvillongások, a sokféle érdekes és sokféle kényszer beleszól a családok életébe - erről is képet kap az olvasó a történelmileg hiteles regényben, mely elvezet a magyar, német, francia királyok udvarába, a szultán szerájába, a vatikáni fogadótermekbe, vidéki udvarházakba, budai német és olasz származású polgárok otthonába, harcterekre és kipusztult falvakba, kolostorokba és bordélyházakba.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!