SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A bölcsek köve

: A bölcsek köve

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Bölcsek kövében Heltai Jenő meséit kapja kézhez az olvasó. A kötet hősei: Harun al Rasid a bölcs kalifa, a spanyol kártyás és az ördög, mennybéli angyalkák, a bibliai Ézsau, középkori rablólovagok, mesebeli királyok és királykisasszonyok. Pikkoló mester az utcák bölcse, Hamupipőke és Piroska, meg más legendás alakok. És fölvonulnak a mesevilág kedves, okos, vagy kapzsi és álnok állatai, a farkas, a róka, a zölddisznó, a tücsök, a gólya, az egér, a szamár, a bárány, vagy a kígyó. Meséiben is, mint más írásaiban, okossága, és néhol kedves, néhol csipkelődő humora érvényesül, amellyel rossz emberi szokásokat, hibákat szeretett nevetségessé tenni. A gyakran ártatlannak tűnő történetek magvában az író koráról alkotott véleménye rejtőzik. Ezeknek a mesehősöknek a sorsa nem a mesék illanó világában játszódik, hanem a mindennapok valóságában. A mesék köntösében a kritikus író jelentkezik, aki aktuális visszásságokat, esztelenségeket karikíroz, kis példázataiban, állatmeséiben kapitalista álerkölcsöket, a hamis illúziókat leplezi le, élvezetesen, tanulságosan.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!