SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A fehér tigris

: A fehér tigris

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

214 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A történet főhőse Makos Gábor, aki a kávéházba belépve észreveszi, hogy hozzászegődött egy fehér tigris. A tigris megjelenése félelmet, riadalmat kelt, mert ereje és hatalma ellen nem lehet védekezni, nem fogja a golyó, és csak Makos Gábornak engedelmeskedik. Hamarosan kiderül azonban, hogy szükség van a mindenható tigrisre: a város Főnöke ellentmondást nem tűrő zsarnok, aki önkényeskedik, s a népet megnyomorítja. A fiatalember a védekezés kényszerében és a körülmények szorításában nem is tehet mást, mint hogy a tigris segítségével elűzi a zsarnokot. De később ő is megrészegedik a saját hatalmától: erőszakos lesz, és megalázza az embereket. S ahogy visszaél kivételes lehetőségeivel, a tigris elveszti fehérségét, s fehérségével együtt mitikus, ellenállhatatlan erejét is. A "képtelen" történetben Lázár Ervin szerencsésen társítja az eseményeket apró mozzanatokra bontó bensőséges realizmust a mindig jelenlévő költőiséggel, a felszabadult játékossággal és a fantasztikum igézetével, lélektanilag reális szituációkat teremt, s olyan figurákat állít talpra, akiknek arcuk és sorsuk van. A mese elemei és motívumai összeolvadnak a realitással, és sajátos atmoszférájukkal növelik az egymást logikusan követő történések belső feszültségét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!