SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A fekete lovag

: A fekete lovag

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A "hollós vitéz" Hunyadi János korát és a nándorfehérvári várvédelem diadalmas napjait rajzolta meg a szerző ebben a regényében, melyben művészi módon fonódik egybe a parasztfiúból lett hős Küsgergő sorsa a valóságos történelmi eseményekkel. Küsgergő dunaszentandrási parasztfiú. Szüleit a fél falu népével együtt lemészárolják a portyázó törökök, csóvát vetnek a tetőkre is, őt magát rabszíjra fűzik. Amikor Hunyadi János rátör a gyanútlan, elbizakodott dúlókra a tizenötéves fiú véres bosszút áll a törökön. A gubenátonrak megtetszik a nyílt eszű és bátor legényke, apródjának fogadja az árvát, és magával viszi Vajdahunyadra. Ott verekedős barátságba keveredik Mátyás úrfival, a veres üstökű, kaján, izgága és agyafúrt fickóval, aki bevezeti hősünket a palotaélet rejtelmeibe. Küsgergő ellen apródi viszontagságai során vérforraló gaztettek sorát követi el Boromissza főapród, s bérelt csürhéje, igazságtalan megcsapatás, sóbányában rabmunka, kóbor lovagkodás, komédiázás, gyilkos párviadalok és tömegverekedések, medveketrec-börtönből és Marchiai Jakab inkvizítor keze közül való szabadulás és halálos szerelmek veszik kezdetüket, s érnek véget a továbbiakban. Nándorfehérvár hősi védelme során rendeződnek s dőlnek el a sorsok. A hősök bátorsága útját állta a gonosz hatalmaknak, mind a török hordáknak, mind Boromisszáéknak. Reményteljes nagy történelmi korszak, boldog építő évtizedek közeledtét érezzük a regény utolsó lapjain.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!