SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A fele sem tudomány

: A fele sem tudomány

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Bibliotheca

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A kötetben összegyűjtött rajzokból, értekezésekből, esszékből egy széles és mély kultúrájú egyéniség arcvonásai bontakoznak ki: azé a Móráé, aki egyszerre író, tudós és humanista - az utolsó polihisztorok egyike... Cikkei érdekes, izgalmas, tanulságos olvasmányok: a legjobb fajta kultúrtörténet, tudománynépszerűsítés példái. A könyv zöme az archeológiai kutatás értelmét, módszereit mutatja meg, de számos cikkben nyelvészkedik, botanizál; színesen számol be művelődéstörténeti apróságokról, de írjon bár természeti katasztrófákról vagy a méterrendszerről: mindig találunk cikkében valamit, ami témáját korunk magyar társadalma számára érdekessé teszi. S e társadalmi szemléleten túl minden tárgyhoz általános filozofikus igénnyel szól hozzá, ha persze nem is egyszer vitatható, polgári humanista szemlélettel. Egy tekintetben mindig vitán felül áll: minden sora művész alkotása, minden írása nemcsak elgondolkoztató, hanem szépirodalom is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!