SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A Föld emlékei

: A Föld emlékei

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

269 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631406784

tartalom:

˝Nemes Nagy Ágnes köztudottan és elismerten napjaink egyik legnagyobb költője. Indulása a második világháború utáni időszakra esik, amely nyitottságával, pezsgésével lehetővé tette, hogy a költő feldolgozhassa, írásba emelhesse a háború súlyos élményeit éppúgy, mint a feltápászkodás távlatait. Bírálói szerint már első kötetétől (kettős világban) jellemzi költészetét a szigorúság és a lobogás, a valóság és az elvontság, a részletek érzékletessége, amely azonban gyakran nyújtózik át a filozófia feszült légkörébe. A kényszerű hallgatás idején, majd a következő évtizedek során aztán tovább gazdagodott ez a világ; egyre inkább áthatotta verseit egy bizonyos objektivitás, amely tárgyakba, fákba, kövekbe, a természet jeleibe, sőt epikusnak nevezhető helyzetképekbe rejti, azokon át nyilvánítja ki a jellemzően 20. századi lírai élményt. Költői változásainak során is megőrizte azonban alapvonásait a szerző, hangját, gondolati és erkölcsi igényességét, tömörségét, a látványban való csillapíthatatlan gyönyörködését. S az új versek tanúsága szerint továbbra is sértetlenül őrzi.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!