SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A gonosz színváltozásai

: A gonosz színváltozásai

Kiadás:

Bukarest, 1985

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Mózes Attila tudatosan építkező íróink közül való. Ezt bizonyítja most megjelenő, sorrendben hatodik kötete is; történeteket mond el, melyeket koncepcióbeli és hangulati rokonságuk kapcsol össze. A játék és "játék", annak törvényszerűségei, az egyén mozgáslehetőségei a modellértékű játéktereken belül; ezek a kérdések foglalkoztatják a szerzőt. Az első történet időlegesen és véletlenszerűen alakult közösséget, s ebben viselkedés-lélektani alapgesztusokat vizsgál. A második a művészet mint attitűd és mint létforma kettősségét, a belőle adódó feszültségeket tárja fel. A harmadik kamaratörténetben a gyermeki játék felnőtt létünk véresen és gyilkosan komoly másaként jelenik meg. Az írások műfaji hovatartozásáról Mózes Attila ekképp vall: "Mi a kamaratörténet? A kamaramuzsika módszerét igyekszik formailag a próza nyelvére átültetni, de sajna a melódiát elnyomja a történet érdesebb hangja. Maradnak a dallamtalan, az egymásutániságban is egyidejűségre áhítozó szólamok, melyek többé-kevésbé önállóak ugyan, ám teljes(ebb) értéküket csak az egész összhangzatában nyerik el. A kamaratörténet az elveszett dallamot sóvárogja az összhangzás teljességében." Mindebből kiderül, hogy nem könnyű lektúrát tart kezében az olvasó, de továbbgondolásra ösztönző, a modern széppróza számos erényét hordozó könyvvel ismerkedik meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!