SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A gyanú

: A gyanú

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

534 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631518809

tartalom:

"A debreceni születésű fiatal írójelölt vasúti tiszt apjával költözött a hetvenes évek elején Budapestre. A Föld-hitelintézet szorgalmas hivatalnoka: estéit színházakban, kávéházakban tölti, cikkeket, színházi kritikákat ír, kezdetben a Fővárosi Lapok-ba, majd a Budapesti Szemlébe. 1885 fordulópontot jelent életében. Kijut Párizsba, ott a Sorbonne előadásait hallgatja, s részt vesz a művészvilág életében. Az "eklektikussá vált" metropolisz és a francia szellemiség nemcsak látókörét tágítja ki, hanem olyan optikával is megajándékozza, mellyel modern európai értelmiségiként látja a világot, környezetét s az embereket, irodalmi modelljeit. Első regénye, a Midász király filozofikus művészregény, mely az újromantika hangjait próbálgatja, de már jelzi az utat a szecesszió irányába. További négy regénye közül a Giroflé és Girolla (1903) vált a legismertebbé, s egyben ez Ambrus művészileg legkiegyensúlyozottabb nagyepikai műve."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!