SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A gyilkosok hajnalban kelnek

: A gyilkosok hajnalban kelnek

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Krimi

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kozmosz könyvek

Terjedelem:

260 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632116046

tartalom:

Politikai krimi? Valóságos dokumentumokból szőtt regény, sok képzeletbeli fordulattal? Egy múlt század végi gyilkosság anatómiája? Bűnügyi história, amely egyszersmind a kevéssé ismert korai magyar munkásmozgalom arcképcsarnoka? Az olvasó minden bizonnyal választ talál a kérdésekre, hiszen a könyv cselekményének időpontja - 1876 - éppoly meghatározó, mint maga a helyszín: a fiatal, gyorsan fejlődő Budapest. Gyönyörű város bontakozik ki a Duna két partján. Ebben az évben avatják fel a Margit-hidat, elkészül a Sugár út, a mai Népköztársaság útja, tovább épül a pesti és a budai folyópart, a Nagykörút; ragyogó paloták és díszes bérházak hirdetik a teremtő magyar alkotóerőt. S e zajjal és lázzal növekvő városban azonos időben és egymás mellett Arany János, Táncsics Mihály, Jókai Mór és Frankel Leó s a lassan társadalmi tényezővé váló magyar munkásság tucatnyi jelentékeny alakja. És azt se feledjük, hogy 1876-ban hal meg a kiegyező Deák Ferenc és a minden állami rendet felrobbantani akaró Bakunyin, az "anarchizmus fekete apostola". És ebbe a feszült, ellentomondásos közegbe érkezik haza a könyv főhőse Ferenc, a nemzetközileg ismert munkásvezér. Hogyan fogadják? Rajonganak érte, vagy az életére törnek? Ezt tudhtjuk meg ebből a krimiizgalmú regényből.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!