SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A hadtest hű maradt

: A hadtest hű maradt

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

578 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Vitéz Somogyváry Gyulának ez a műve a szerző nagy szabadságharc- és Görgey-regénysorozatának második könyve. MInt ilyen: közvetlen folytatása az 1941-ben A pirossapkás kislány című történelmi regénynek. Az az öt könyvre tervezett, hatalmas ciklus, amely a reformkorszak utolsó éveiből kiindulva, három nemzedék életfonala mentén ismerteti a ferencjózsefi korszak magyar történetén oly drámaian végighúzódó Széchenyi-Kossuth-vita izgalmas dilemmáját: nemcsak költői szépségei miatt tarthat számot a legszélesebb olvasótábor érdeklődésére, hanem azért is, mert a szerző a legújabban megnyílt, új történelmi forrásokból merítve tárja ki előttünk azokat a körülményeket és hibákat, amelyek végeredményében 1918-hoz, Magyarország tragikus megcsonkításához vezettek. Költő szépség, megkapó emberábrázolás, emelkedet gondolkozásmód és mély történelmi-filozófiai szemlélet jellemzi a ciklus eddigi könyveit is és nem kétséges, hogy az egész mű egyfelől nagyszabású és összefogó körképét adja majd a magyar élet sorskérdéseinek, másfelől ellenállhatatlan bizonyítóerővel mutat rá Széchenyi roppant igazságaira és útjának helyességére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!