SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A halállátó

: A halállátó

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

465 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Boëthius - Molnár Antal fiktív önéletrajzi regényének hőse - a VI. században élt. A korai középkor egyik nagy gondolkodója; filizófus, aki - miként a régi bölcselők - valamennyi tudományban járatos volt. Boëthius átmeneti korszak szülötte. Róma felett már a gót nagy Theodorik uralkodik, Szeretné a régi Róma hagyományát feltámasztani. Boëthius - mint Theodorik kancellárja - tudja, hogy az uralkodó jószándékú törekvése hiábavaló: Róma nagysága már a múlté. Tudja azonban azt is, hogy a gót király elképzelése, politikai gyakorlata a lehető legjobb megoldás. Tudomásul veszi az új kor realitásait, ugyanakkor azonban tele van nosztalgiával a múlt, a római hagyományok iránt. A könyv Boëthius érdekes, változatos életútját követi végig: gyermek- és ifjúkorát, tanulóéveit, hosszú utazásait, élményeit, tapasztalatait s kancellári tevékenységét, mely végül vesztét okozta. Az "utolsó római férfi" önéletrajza széles művelődéstörténeti körkép, hiteles és élményszerű beszámoló a hanyatló antikvitásról, Nagy Theodorik koráról, Boëthius filozófiájáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!