SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A három éhenkórász

: A három éhenkórász

Kiadás:

Budapest, 1946

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A nagy író eddigi novellatermésének a legjavát gyűjti csokorba ez a könyv. Nagy Lajos éles bíráló szemmel nézi a világot, a társadalmi berendezkedést, a zsúfolt és eleven életet s kiragadja belőle azokat a mozzanatokat, amelyek a társadalom ellentmondásait és az ezekből fakadó testi-lelki elkorcsosulást a legszembetűnőbben tartalmazzák. Sajátos hangja az irónia, a maró és a nevetségessé tevő gúny. Előadásmódjában semmi érzelgőség, semmi pátosz, hosszabb történetei, kisebb karcolatai, genreképei éppen szinte rideg tárgyilagosságukkal győznek és döbbentenek meg legjobban. Elbeszélései tárgyukban felölelik az egész életet, a földettúró parasztét éppúgy, mint a város henyélőjét és dolgozóiét. Alakjai a kapitalista polgári társadalom típusai. A nagytestű pohos, a javíthatatlan gazdagember, a krakéler Petru Pista, Malvin néni, Kövérember és a többiek: mindmegannyi ismerős, akikkel naponta találkozunk az utcán, a hivatalokban, az élet mozgalmas piacán."

leírás:

Borítója elválik a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!