SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A három királyok csillaga

: A három királyok csillaga

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szépirodalmi Kiskönyvtár

Terjedelem:

276 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A szabadságharc hősi emlékének adózik kötetünk első darabja. Egyszerű debreceni polgároknak állít emléket az író a Mégsem lesz belőle tekintetes asszony című novellában. Lelkes és bátor hősiességüket közvetlen természetességgel örökíti meg Jókai. A romantikusan színezett harctéri jelenetek egy tiszta emberi magatartás hátteréül szolgálnak. A szegénység útja című kisregény, amely egy sokrétű, eseménydús nagy regény lehetőségét rejti. A nagybirtokos Darkaváry Lőrinc anyagi romlásának és erkölcsi elzüllésének története alkalom az 1848 előtti vármegyei élet megannyi jellemző eseményének kritikus-szatirikus ábrázolására. Minden romantikus fordulat ellenére a kisregény realista igényű, a nagybirtokos világ kiábrándult ábrázolása fordulatot jelez Jókai pályáján. A három királyok csillaga mozgalmas, romantikus elemekben bővelkedő történet gyerekkora színterén játszódik. A hajdani Komárom mindennapjaiban, a kávéház-központú polgári élet üzérkedő, szerencseváró igzalmaiba egy nem mindennapi ravaszsággal és ügyességgel megszervezett rablás izgalmai vegyülnek. A mesemondó közvetlensége, a történelmi idők hősies helytállásának felidézése, a gyerekkori emlékek színes elevensége teszi ma is maradandó élménnyé Jókai kisregényeit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!