SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A hárompúpú hegy

: A hárompúpú hegy

Kiadás:

Bukarest, 1978

Kiadó:

Ion Creanga Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

138 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Az ifjúsági regény történetének középpontjában egy székelyudvarhelyi ács családja áll. Balázs István három fia közül a középső betegeskedik, s az orvos szerint tengeri levegő segítene rajta. Így a hajdani matróz és hajóács elfogadja a munkaajánlatot az Adriai-tenger partján, egy tengeralattjáró-kikötő építkezésén. A tenger mindegyiküknek mást jelent: a fiúk, Béla, Pisti és a kis Géza mesebeli kalandokra gondolnak, anyjuk egy előkelő üdülőhelyet képzel magának, ahol őket is más élet várja. Ám már az utazás is hétköznapian keserves, és a kis üdülőtelep sem fürdővendégként fogadja őket. A fiúkat is csalódás éri, amikor "úrigyerek" pajtásaik kiderítik, hogy az apjuk nem mérnök, hanem munkás. Kínos, fájó tapasztalatok után végül a gyerekek és édesapjuk is barátokra találnak, az öntudatos munkás Dusán, és bátor, leleményes fia személyében. Az első világháború kitörése, a szorongató bizonytalanság félbeszakitja a "nyaralást". Az utolsó epizód - utazás a menekültekkel teli vonaton - a mesterségesen felszított szerbellenesség, a tőlük idegen háború értelmetlenségének bizonyítéka. A címben szereplő hárompupú hegy jelképe a nyilvánvaló tanulságnak: az álombeli üveghegyből rézbánya lesz, ahol munkások százai dolgoznak. A könyv a 10-14 éves korosztály és az érdeklődő felnőttek olvasmánya.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!