SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A kertelő agár; Az aranypolgár

: A kertelő agár; Az aranypolgár

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631501116

tartalom:

Kettős életű írónak nevezték kortársai a fiatalon elhunyt Lovik Károlyt (1874-1915): nem is ok nékül, hiszen a kitűnő írót harmincéves korára az ország egyik legnagyobb lótenyésztési szakértőjeként is számon tartják. Stíluskészsége, ötletessége a szerkesztésben, gazdag képzelőereje a századelő egyik legkiválóbb novellistájává teszi. Mindent tud a körülötte nyüzsgő világról, különösen a lovat és agarat futtató dzsentriról, s legjobb regényében, A kertelő agár-ban éppen ezt a világot ábrázolja. Regényremeklésének hibátlan szerkezete, stílusának tömörsége és pontossága Csehovot idézi: lírai, hangulatos természetfestő elemei pedig Turge-nyelvre emlékeztetnek. Az aranypolgárban bolondos, különc figurákat vonultat föl, akik egymást és önmagukat gyötrő gonoszkodásaikban is gyermeteg lények: a szórakoztató történet az egymásba fonódó múltnak és jelennek költői lendületű megjelenítése is. Lovik Károly finom iróniája, fölényes tartózkodása új színt jelent a századelő magyar irodalmában: kitaposatlan utakon járt, melyek azután Móricz Zsigmond és Krúdy Gyula útjaiba torkollnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!