SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A két koldusdiák; A beszélő köntös

: A két koldusdiák; A beszélő köntös

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az én könyvtáram

Terjedelem:

242 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az ötlet az a tündéri kacsaláb, amelyen meséinek különös vára forog" - így írt Mikszáth egyik század eleji bírálója. Valóban. Mikszáthnak elegendő néhány népmesei motívum - mint a két árva testvér alakja meg a jó-, illetve balsorsukat jelképező fehér és fekete kutya - vagy egy érdekes históriai adalék - mint a hódoltság kori Kecskemét "beszélő köntöse" -, hogy fantáziája működésbe lendüljön, mesélőkedve tápot kapjon. A mesére szomjas olvasó pedig örömmel szegődik az írói képzelet nyomába, ügyet sem vetvén holmi anakronizmusokra, logikai bakugrásokra. Gyermek és kamaszkorunk élménye ez a két rövid regény, amelyeket ha felnőtt fejjel újra olvasunk, már nem a Veres fiúkért és Lestyák Mihályért izgulunk, hanem inkább azért: ennyi baljós "környűlállás" ellenére hogyan lesz, hogyan lehet derűs vége a történetnek? S mivel nincsenek többé - és már Mikszáth idejében sem voltak - igazságot osztó nagyságos fejedelmek, csodatévő kaftánok, szabólegényből lett, cigánylány kedvesükért hóhérral szembeszálló főbírák, szinte látni véljük, amint a mesemondó mosolyába belévegyül ama legendássá vált, bölcs fanyarság.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!