SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A két strázsa

: A két strázsa

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Turul Szépmíves Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Turul szépmíves könyvek

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az első két kiadást a Turul Szépmíves Könyvkiadó Budapesten jelentette meg. A történet Békésváron játszódik. Főszereplője Kocsor Gábor és Vári Laji, a község két rendőre, strázsája, felvigyázója. A rendet természetesen nem ők, hanem a csendőrök tartották fenn ebben a városkában vagy faluban is, merthogy két-két magyar királyi csendőrpofonnal rendet tudtak tartani. Továbbiakban a csendőrök a szolgálat közben nem ihattak. Kocsor Gábor és Vári Laji, a két strázsa, egyenruha ide, egyenruha oda, annyit ittak, mint a gödény. Kocsor Gábornak volt sarzsija, Lajinak egy szál sem, de Lajival szemben ennek ellenére Kocsor Gábor nem tudott érvényt szerezni szavának, mert az ivásban Laji volt az erősebb. Na már most Schwarcznál, a Dübögőben ittak, ha úgy hozta a sor, vagy Vak Miskánál, a harmadik főszereplőnél, aki viszont Ritter Hermanntól szerezte be a szilvapálinkát literjével. Sűrűn megfordult a két a strázsa Schwarcznál, a Dübögőben, amikor a falu legényei rendszeresen összeverekedtek. A két strázsa vagy feloszlatta a verekedést, vagy nem, ezzel szemben maguk is rendesen berúgtak. A Vak Miska, a falu koldusa olyan vak volt, hogy csak a sötétet látta, akkor, amikor úgy akarta. Egyébként a heti vásárok idején koldulásával szép pénzeket keresett. És mindent tudott, ami a környéken történt. Feltűnt ez a két strázsának, hogy ez a Vak Miska lehet, hogy nem is vak, ezért aztán meglátogatták a faluvégi düledező házat, a vak koldus otthonát. Itt bontakozik ki majd a cselekmény. Főszereplő még Cece, az öreg cigányasszony, aki később puszta seggével ráült az egyik strázsára, magára Kocsor Gáborra, ezért aztán Laji nagyon megverte a cigányokat. Újabb szereplő Pinke, egy megesett szép lány fia, aki tettestársa volt a Vak Miskának a szüntelen lopásban. Mindent kitanult a gyerek. Feltűnik a színen - nem személyesen, csak szavaival - Árgílius királyfi is. Kincseket rejtett el ezen a vidéken. Legalábbis Vak Miska hazudozásai szerint. Jelentékeny szereplő Lila Kálmán, a 18 példányban megjelenő helyi újság fő- és felelős szerkesztője, valamint tulajdonosa. Ez az újság csak az igazat, és csakis az igazat írta meg mindig. Aztán egy különös esemény során megjelenik a bíró, a jegyző, Budapestről néhány vízitudós, balneológus és még sokan

leírás:

A szerző Csurka István édesapja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!