SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A kétségbeesés méltósága

: A kétségbeesés méltósága

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963141288

tartalom:

"A Keszthelyen élő Csengey Dénest esszékötetének tanúsága szerint erős társadalmi, politikai érdeklődés jellemzi. Ilyen vonatkozásban foglalkoztatja őt a nemzedékké válás kérdése is. Nem ismeri el, hogy a mai harmincon túliak - saját generációja - "történelem nélküli" volna, de a nemzedéki szerveződés a nemzedéki tudat feltételeként jelöli meg a "tudatos és kritikus tájékozódó műveletet". Ehhez a tájékozódáshoz kíván támpontot nyújtani mostani kötetében, amelynek első részében az olvasó megtalálja a néhány éve kiadott és nagy sikert aratott "...és mi most itt vagyunk" című esszét, a Cseh Tamás-Bereményi Géza szerzőpáros sikerének társadalomszociológiai és -lélektani elemzését. A kötet második részében tanulmányokat olvashatunk a magyarországi cigányság helyzetéről és kultúrájáról, összehasonlító elemzést Németh László és Örkény István drámáiról, fejtegetést Eötvös József reformeszméiről s egy rendkívül őszinte hangú levélváltást - a címzett: Balassa Péter - szellemi életünk egyik neuralgikus pontjáról, a népi-urbánus ellentétről. E kötet címadó írásában Csengey bebizonyítja, hogy nemzedéke legjobbjai a dolgok néven nevezésével, a "kényes kérdések" következetes végiggondolásával igenis túljuthatnak a sokszor bizony manipulált népi-urbánus ellentét erkölcsi anakronizmusán."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!