SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A királylány szivacskabátja

: A királylány szivacskabátja

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

204 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Meseregény. De olyan mesét hallunk, melynek királykisasszonya szivacskabátot visel, s melynek végén ˝valaki mindig felfújható gumifotellé változik˝. Hősei egy belvárosi kozmetikai üzletben gyűléseznek, vagy lehetetlen pózban egy létra tetején, egy irodaszekrény aljában gubbasztanak. A mese színeváltozását, felbomlását mutatja ez a groteszk, sőt abszurd történet, mely ironikusan torzító tükörben villantja fel a mese - s a regényirodalomban továbbélő mese - megszokott fordulatait, szereplőit. Harsány vidámságú kalandjainak, váratlan epizódjainak azonban értelme, mondanivalója is van, mindenekelőtt művészetről, irodalomról s "más efféle emberi lomról", valamint arról a gondolkodásmódról, mely önnön kényelme érdekében a valóságban is a mese könnyen értelmezhető, sztereotip történéseit keresi. A hétköznapok valóságát ugyanis hiába próbálnánk a hagyományos andalító mesekeretbe gyömöszölni, az eredmény csak leleplezően komikus lehet. Csaplár ért ahhoz, hogy a fürdővízzel együtt ne öntse ki a gyereket is, és a regény vége azzal a meglepetéssel szolgál, hogy megtagadva is megőrzi a mesét, az igazit, életünk nélkülözhetetlen kellékét. ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!