SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A költő és a majompofa

: A költő és a majompofa

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A világgal, a társadalommal folytat írásban rögzített, nyílt párbeszédet˝ e kötetben Csoóri Sándor. Prózai miniatűrjeivel olyan műfajt elevenít fel, amelynek irodalmunkban már klasszikus hagyománya van. Kosztolányi poétikus tárcái vagy Bálint György publicisztikai remekei: a múltból talán leginkább e példákkal érzékeltethetjük Csoóri vállalkozásának jellegét és eszményeit. Persze nemcsak hagyományt követ, hanem újít is; korszerű változatát teremti meg a kispróza költőien szemléletes és gondolatokban igényes műfajának. Sokféle mondandóját egybefogja az azonos írói szándék, az emberi vallomás és a felelős ítélet. Rövid írásainak egységét nem tárgyuk, hanem a bennük kifejeződő szemlélet adja: a szenvedélyes indulat vagy a töprengő kiélezés. Egy mai ember gondjai - írhatnánk a kötetről - egy mai emberé, aki érzékeny, és apró jelenségekben is az általános áramlásait keresi. Egy emberé, aki mindenről művészi erővel szól. Költő prózában is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!