SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A koppányi aga testamentuma

: A koppányi aga testamentuma

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Fekete István művei az ifjúságnak

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Oglu aga, a koppányi vár ura párviadalban megöli Babocsai Gáspárt. László, a megölt magyar vitéz fia viadalra hívja ki Oglut. Az ellenfelek összecsapnak, és a két tábor legnagyobb meglepetésére a fiatal magyar vitéz halálos sebet ejt a kardforgatásáról híres törökön. Oglu utolsó perceiben békejobbot nyújt ellenfelének, és arra kéri, hogy leányát, Zsuzsát, akit magyar felesége szült, vegye gondozásába. László teljesíti a haldokló utolsó kívánságát. Oglu összes vagyonát Lászlóra ruházza. László édesanyja udvarházába vezeti a fiatal leányt, aki Babocsainé asszonyházában igazi otthonra talál. A szomszédos Bolondvér kapitánya, a kapzsi Kales lovag, el akarja rabolni a szép leányt, és azt reméli, hogy gazdag zsákmányra is szert tehet. László tudomást szerez a gonosz tervről. A leány segítségére indul, de útközben Kales bandája megtámadja, megsebesíti és fogságba ejti. László Kales börtönében megismerkedik az új koppányi aga fiával, akit Kales váltságdíj reményében tart fogva. A két foglyot Markó vitéz, László barátja szabadítja ki. Lászlót az aga szépséges leánya ápolja, s gyorsan felgyógyul. A fiatalok egymásba szeretnek. Az aga fiának pedig Zsuzsa tetszik meg. A szülők boldogan adják áldásukat a fiatalok házasságára. Fekete István romantikus elemekkel gazdagon átszőtt kisregénye nemcsak szórakoztat, hanem a nemzeti múlt egyik dicső korszakát közel hozza az olvasóhoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!