SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A legkisebb isten

: A legkisebb isten

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

578 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Török Sándor írja a regényről: Kalandregény ez voltaképpen, de hát voltaképpen minden regény kalandregény. Ez annyiban úgyszólván kalandabb, hogy hősét az író a szokottnál tudatosabb motívumok alapján űzi végig létünk hármas nagy összetevőjén: ő testi-lelki-szellemi kalandsorozatokon át keres egy biztos pontot, egy meghatározható tényt az emberré vándorlás útvesztőjében. - Miklós - akit az imént hősnek neveztem - kedves, pontos, rokonszenves, mulatságos fiatalember. S hogy, hogy nem, egy bizonyos adandó alkalommal lekési a halált. - Mérnök ez a fiatalember, hidakat tervez, most éppen nyári szabadságáról érkezett, ma megy be először a Tervezőbe. Évek óta fütyörészve indul el jó kis lakásából, reggel ekkor és ekkor, s a szokott időben felszáll erre és erre az autóbuszra. Ezt a szokott időt most elmulasztja, mert egy expresszlevelet kivételesen nem dobott be távollétében a kihordófiú, hanem leadta a házfelügyelőékhez. Egy-két perccel így később jut kezébe a levél, és a szokott idő-nek ez a kis billenése kihozza őt egyáltalán az idő és tér oly pontos és üvegtörékeny kereteiből. Csak a rákövetkező autóbusszal indulhat el, s így az ő rendes, menetrend szerinti kocsija nélküle ütközik össze néhány száz méterrel odébb a villamossal. Mire ő odaér, ismerős útitársait már hordágyon viszik szét a kórházakba, s csomagolópapírral letakarva ott a járdaszigeten a doktor bácsi, az alezredes a kisfiával s az a lány is, aki oly üdén szokott álldogállni elöl, a vezető mögött... - és mind az útitársak, akikkel tehát ma reggel együtt kellett volna a halálba indulnia. - Ez a szerencsétlenség aztán egész életét új fordulatok felé tereli, s kizökkentve teljes eddigi életmenetéből, elindul, hogy felderítse: kik azok, akik meghaltak, helyette is, s neki most mit kell tennie, hogy megismerje ezt az újszülöttet - önmagát -, és mire használja fel ajándék életét. Hogy milyen külső-belső bonyodalmakba keveredik a sorsával való ütközésben - ez a kalandsorozat a regény.

leírás:

Előző tulajdonos bejegyzésével a szennylapon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!