SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A lehetséges változatok. Válogatott versfordítások I-II. kötet

A lehetséges változatok. Válogatott versfordítások I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

702 p., 766 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632713419

tartalom:

"Kálnoky László nagyszerű és az utóbbi évek során egyre jelentősebbé váló költőnk s régóta köztudottan egyike legjobb műfordítóinknak. Fordítói életműve a legnagyobbakéval, a Nyugat első nemzedékével, Szabó Lőrincével, Weöres Sándoréval, Vas Istvánéval, Nagy Lászlóéval vetekszik, és nemcsak minőségileg, terjedelmileg is. A rendkívül gazdag és változatos anyag az ókori görög és kínai költészet remekeitől napjaink modern lírájáig terjed, és csaknem az egész világirodalmat átöleli. A görögökön és a kínaiakon kívül zömében latin, középkori latin szerzőktől, a francia, angol, német, olasz, spanyol és portugál nyelvterületek lírikusaitól fordított, de szép számmal szerepeltet lengyel, szovjet és román költőket is válogatásában. Kálnoky László mindent tud, amit egy jó műfordítónak tudnia kell. A legkötöttebb formában írt verset és szabadverset egyaránt könnyedén és elegánsan, szöveghűen és formahűen tudja megszólaltatni magyarul, s emellett még - mert ezt sokan tudják - a vers eszeciáját, nem a tartalomhoz vagy képekhez kötődő lényegét is tolmácsolni tudja, azaz újraalkotja. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!