SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A lüktető talaj. A tegnap és ma regénye. I-II. kötet

: A lüktető talaj. A tegnap és ma regénye. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1928

Kiadó:

Pantheon Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

469 p., 426 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Legelőször az a bátorság ötlik szembe, amivel írója ennek a regénynek nekivág. A legnagyobb feladatot vállalta: világképet adni az emberiség életéről egy bizonyos pillanatban. Bergson divatos filozófiai előadásai ép úgy megnyílnak előttünk ebben a regényben, mint az odesszai pestisjárvány förtelmei, a háborús csataterek,hadikórházak szenvedései. S az írónő ennek az óriási képtömegnek minden részletét ismeri. Nemcsak külső, hanem belső, lélektani világképet is akar adni, amint az embereknek érzésében és cselekvésében a kor megfogható. Elsősorban az írónő műveltségét csodálom. Mindenről informálva van. Ismeri Ausztria-Magyarország gazdasági politikájának konzekvenciáit, az orosz forradalmárok eszméit, egy boncolás lefolyását, a pestis kórokozóit kutató laboratóriumok titkait, a különböző európai diplomáciák rejtett terveit és még ezerféle más dolgot. Sokat átélt, sokat látott ez az asszony." (Nyugat, 1928. Schöpflin Aladár)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!