SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A magyar jakobinusok

: A magyar jakobinusok

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Népszava Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A divatos történelmi regények nagy áradata előtt írta meg Krúdy Gyula "A magyar jakobinusok"-at, a magyar történelmi regényírásnak ezt a kis remekművét. Martinovics Ignác személyének és tevékenységének megítélése a történetírásra tartozik, - a regényíró Krúdy a titokzatos, ezerszínű embert tárja elénk. Lipót császár bizalmasát, a forradalmárt és kalandort, a titkos társaság "igazgatóját" - és mögötte megmutatja magát a "titkos társaságot" is, ezeket a furcsa, forradalmár-széplelkeket, akiknek el kellett bukniok, mert nem találták meg a kapcsolatot a tömegek felé. A háttérben pedig feltárul előttünk a habsburgi monarchia polgárságának élete, amint önfeledten sütkérezik a rokokó utolsó, bágyadt napsugaraiban és nem hallja meg, hogy a Rajnán túlról már felé dübörög a nagy forradalom.

leírás:

Előző tulajonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!