SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A magyar jakobinusok; Ál-Petőfi

: A magyar jakobinusok; Ál-Petőfi

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

332 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Két kevésbé ismert kisregényt kap ebben a kötetben az olvasó. A magyar jakobinusok-ban a magyar köztársasági mozgalom vezetőjének, Martinovicsnak kalandos, romantikus életét, bonyolult jellemét keltette életre Krúdy; sokoldalúan, színesen ábrázolja ezt a meglehetősen egyedülálló, rendkívül érdekes életutat, hogyan vált a szászvári apátból, a rendőrségi besúgóból következetes forradalmár. Az Ál-Petőfi, amely a felszabadulás óta most jelenik meg első kiadásban, hangulatos, kedves, jellegzetes Krúdy-kisregény. Feleleveníti a szabadságharc hősi eseményeit, és könnyes-mosolyos mesével bizonyítja, hogy a magyarság nem tudott belenyugodni elnyomatásába; Petőfi elesett a segesvári síkon, a nép mégis számtalan ál-Petőfit bújtatott, oltalmazott, illúziókba menekült, hogy ne kelljen tudomásul vennie, végérvényesnek tekintenie a vereséget.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!