SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A magyar Orfeusz. (Lavotta és Csokonai)

: A magyar Orfeusz. (Lavotta és Csokonai)

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

405 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A regény hősei Lavotta és Csokonai. Lavottából alig maradt ránk több a legendánál és a nevénél. Pedig ő lehetett volna a magyar zene atyja, a magyar Orfeusz, aki életre muzsikálja szépséges Euridikéjét, a magyar zenét - de Lavotta nem tudta, hol keresse őt. Csokonai tudta: parasztdalokat gyűjtött, énekeltette a népet, s följegyezte énekeit hallás után. De nótagyűjteménye, elveszett, halála után hiába keresték. Lavotta másik nagy mulasztása, hogy tehetségét nem pallérozta. De ez nem csak rajta múlt, hiszen állandóan ott kószált Kismarton és Eszterháza közelében, hogy bejusson Haydn zenekarába, ahol mindent megtanulhat. Elfut az idő, elmúlik az élet, s Lavotta egyetlen szerelme a bor marad. Ebbe fullad tehetsége. Csokonai halála után pontosan száz évnek kell még eltelnie, amíg - ezerkilencszázötben - a magyar zenéért leszáll az alvilágba a magyar Orfeusz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!