SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A megnyugvás ösvényein

: A megnyugvás ösvényein

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti),

Kiadó:

Állami Irodalmi és Művészeti Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Karácsony Benő meleg érzelmeket, mély humánumot takaró cinizmusával jellegzetes, érdekes színt képvisel a két világháború közötti magyar irodalomban. Ebben a regényében a Napos oldal magabízó, igaz művészetért, emberségért küzdő, boldogságot, szépségeket kereső rokonszenves hőse, Felméri Kázmér jelenik meg újra. Itt már nem a napos oldal derűs fényénél szemléli a világot. Sikertelenségek, kudarcok sorozata van mögötte. A kapitalista társadalom kegyetlen embertelenségében gyengének bizonyult szertelenül ide-oda csapkodó fegyverével. A társadalomtól elvonultan, a természet ölén akarja megkeresni a megnyugvás ösvényeit. De a háború készülő, fasizálódó társadalom fojtogató hatása ide is elér. Fiát elragadja a csillogó színeket ígérő város, az osztályharcban elesnek legmegbecsültebb barátai, szépnek induló szerelmét tragédiába fullasztják az egyéni lázongásokkal ledönthetetlennek bizonyuló társadalmi válaszfalak. Újabb csalódásokkal megrakodva, de tapasztalatokkal gazdagodva, mostmár ilyen gondolatokkal indul a küzdés szép színterére: "Jó érzés ez, hidd el, a nagy mű szorgos és közös atomjának lenni. Ha van egy hasznos gondolatod, oszd meg másokkal, s ha van egy fél rőf szalonnád, ne fogyaszd el egyedül a sötét kamrában, hogy senki se lássa."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!