SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A megsebzett

: A megsebzett

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Magyar Katolikus Írók Könyvei

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar katolikus írók könyvei

Terjedelem:

278 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Balla Borisz (Pétervárad, Szerém vm, 1903. aug. 19.) író, történész, szerkesztő. 1938-ban a budapesti Tudományegyetem bölcsészeti karán doktorátust szerzett. Már ezt megelőzően tevékeny szerepet játszott az irodalomban. Regényeket és elbeszéléseket írt. Első könyve 1928-ban jelent meg. 1931-től a Korunk Szava társszerkesztője, 1935-ben egyik alapítója és szerkesztője az Új Kor című folyóiratnak. 1936 és 1940 között a Vigilia szerkesztője. A második vh. éveiben diplomáciai szolgálatot teljesített Brüsszelben, Madridban, Bernben és Párizsban. A vh. után nem tért vissza Magyarországra. 1946-ban kivándorolt az Egyesült Államokba. A New York-i. St. John Egyetemen az európai történet és bölcselettörténet tanára volt. Nyugati nyelveken amerikai és nyugat-európai folyóiratokban publikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!