SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A nagy év

: A nagy év

Kiadás:

Budapest, 1905

Kiadó:

Révai Testvérek

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Eötvös Károly munkái

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Eötvös Károly arra emlékszik és arra emlékeztet, amire „kedve van”, amit érdekesnek, megőrzendőnek tart kortársai és utódai részére. Számára a történelem a 19. századdal azonos, ennél korábbi idők és események alig tartoznak érdeklődési körébe. A 19. század legnagyobb eseménye pedig a nemzeti és emberi sorsfordító esztendő, az 1848–49-es „nagy év”.Ekkor Eötvös Károly hat-hét éves (1842-ben született), csak néhány eseménynek volt tehát véletlen gyermekszemlélője. Ami a század korábbi évtizedeiben történt, azt szülei és „az öregek” elbeszéléseiből hallotta, ismeretei forrásául továbbá régi családi krónikák, periratok és levélgyűjtemények szolgáltak. A személyes átélés, a hallomás és az olvasmányélmény azonban teljes harmóniába fonódott össze munkásságában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!