SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A nagy játszma

: A nagy játszma

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Ifjúsági Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

444 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Benyovszky a XVIII. század végének egyik érdekes és titokzatos alakja. Balsorsa messzire űzi hazájától. Mint az orosz cárnő száműzöttjét, az akkori "világvégére", Kamcsatkába hurcolják, ahonnan társaival együtt merész bátorsággal megszökik, és számtalan izgalmasnál izgalmasabb kalandon átesve, hazatér Európába. Kalandjai azonban ekkor sem érnek véget. Csakhamar az egyik francia gyarmaton látjuk viszont: a madagaszkári francia helyőrség parancsnoka lesz. S ekkor derül ki, hogy a "kalandor", a "világcsavargó" nyughatatlan reformátor, a felvilágosodás híve, szabadságot szerető és a nép szabadságáért életét is áldozni tudó ember. A madagaszkári bennszülöttek megszerették, s végül királyukká választottál Benyovszky Móricot. Máig is úgy él a köztudatban, mint "Madagaszkár magyar királya".

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!