SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A néma levente

: A néma levente

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

Széchenyi Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝1936-ban vitték színpadra először Heltai Jenő ma már klasszikussá vált színpadi remekét, A néma leventé-t. Azóta is, legnagyobb színművészeink közreműködésével, újra és újra új meg új nézőközönséget hódít magának. Heltai Jenő kora egyik legérdekesebb, legvonzóbb alakja, aki költészetében a modern nagyvárosi életet elsőként fogalmazta meg, akinek kitűnő regényeiben, novelláiban derűs életfilozófiával, iróniával ábrázolt művészei, bohémei, polgárai voltaképpen egy egész korszak csípős társadalomrajzát körvonalazzák. Változatos, sokszínű életművében is rangos helyet foglalnak el mesejátékai, köztük elsősorban A néma levente, ez a stilizált képeivel, dinamikus levegőjével, csengő rímeivel, pergő dialógusaival a magyar reneszánszt megidéző remekmű. A vígjátéki fordulatok ellenére is mély pátosszal, igazi szenvedéllyel teli szerelmi történeten, Zilia és Agárdy Péter történetén túl, elevenen emlékezetes képet alkot Mátyásról s az őt körülvevő pezsgő, udvari életről is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!