SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A nemzet napszámosai. Adomák. Képek

: A nemzet napszámosai. Adomák. Képek

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1899

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vas Gereben összes munkái

Terjedelem:

492 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Vas Gereben (Radankovics József, Fürgedpuszta, 1823 - Bécs, 1868) ügyvéd, író. Apja Batthyány Fülöp herceg ispánja volt. Szülei papnak szánták. Veszprémben, Pécsett tanult, korhelysége és hanyagsága miatt azonban a gimnáziumból kicsapták. Egy ideig gazdasági gyakornok volt, majd Pápán magántanítványokat oktatott.1843-ban a Győri Királyi Tudomány-Akadémia hallgatója lett. Tüntetést szervezett a Vaterland, a német nyelvű újság ellen. Vas Gereben álnéven Két garasos Tár, Fürgedi Jenő írói néven Csarnok címmel kéziratos lapot adott ki. Ez utóbbi, Győri világ c. rovata kordokumentuma a korabeli győri ifjúsági és kulturális életnek. 1847-ben tett ügyvédi vizsgája után ismét Győrött telepedett le, itt ügyvédeskedett. Az 1848-as márciusi napok fellelkesítették, ismét lapot alapított Öreg ABC vén emberek számára címen. 1848-49-ben Arany Jánossal együtt szerkesztette a Nép Barátja c. kormánylapot. 1849 után újságokat (Falusi Esték, Népbarát), kalendáriumokat adott ki, elbeszéléseket, regényeket írt. Epikai műveiben a reformkornak állított emléket. Népies stílusban, gyakran szatirikusan, anekdotázva, sok-sok humorral írt.

leírás:

Gyulay László és Neogrády Antal rajzaival illusztrálva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!