SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A nyolcadik stáció

: A nyolcadik stáció

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Nyolcadik stáció című mű a szeretetről és a megváltás gyötrelmes vágyáról. Hőse, a biblikus nevű Leviát festőművész az esztétikai értéknél is magasabbra helyezi a morális, illetve a metafizikus értékeket. A festő olyan tökéletes, messianisztikus művet szeretne létrehozni, amely gyökeresen megváltoztatja az embert: szeretetté változtatja a gyarlóságot és gonoszságot. Ám épp azzal vall kudarcot, hogy képtelen Jézus arcát megfesteni. Ez a próbálkozás jellemzi Pap Károlyt is és az olvasó nagy esztétikai nyeresége, hogy Krisztust soha nem tudta közvetlenül megírni, így aztán alakját száz más alakban léptette fel regényeiben, novelláiban. A regény először 1931-ben jelent meg folytatásokban a Nyugatban.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!