SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A pirosruhás nő

: A pirosruhás nő

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Pannónia-kávéház hat óra tájra megtelt uzsonnázó társaságokkal. Széles teraszán apró asztaloknál nyolcával, tizével ültek férfiak, nők, leginkább zsidó ügyvédek, kereskedők, bankhivatalnokok, ügynökök és feleségeik, lányaik. Keresztények kisebb számmal voltak, tanárok, néhány ügyvéd, katonatisztek, fiatalabb bírósági és vármegyei emberek, jogakadémiai hallgatók és más egyéb fiatalság. A felekezeti különválás, mint mindenütt, itt is meglehetősen teljes volt s fokozta az is, hogy a keresztények asztalainál alig volt nő. Óváron egy jobb városi polgárember vagy egy törvényszéki bíró felesége be nem ülhet a kávéházba, mert nagyon megszólnak érte a többiek. A különböző asztalok között azonban élénk volt az érintkezés, átszóltak egymáshoz az asztalok fölött, látogatásokat tettek idegen asztaloknál, udvarolgattak a nőknek. Nem egy vegyes flört és szerelem indult ki a Pannónia asztalai közül. Mindenki ismeri egymást, egy külön alkalmilag összeállott kaszt voltak valamennyien, a kávéházi törzsvendégek kasztja, akik a nap többi részében eloszoltak heterogén, sőt egymással ellenséges kasztokba, itt azonban az uzsonna-kávé és szivarfüst kultuszában egyesültek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!