SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A szélnek eresztett bábu

: A szélnek eresztett bábu

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631408604

tartalom:

"A fiatal (1954-ben született) kolozsvári költő eddig megjelent három kötetének anyagát és utóbb írott verseinek egy részét tartalmazza ez a gyűjtemény; szükség- és kényszerű folyamat, szellemi életrajz is kirajzolódik benne. Szőcs Géza költészete a kamaszkorból való kiszabadulással kezdődik, amikor fiatalsága okán-jogán minden gondolkodó ember felülvizsgálja az örökölt fogalmak, szavak, mítoszok színét és fonákját: "benéz egy pipacs kulcslyukán". Szerelmek, barátok, gyermekkori álomképek népesítik be az ott látott mesés tereket. Utóbb rá kell döbbennie a költőnek is - második könyve már erre bizonyság -, hogy a színhelyeket "valaki mások" foglalták el, és a hattyúk haláluk pillanatában sem hallatják legendás dalukat. A mítosz hűlt helyét azonban nem a kiábrándulás tölti be, hanem a józan szembenézés és a cselekvés vágya: Szőcs Géza harmadik kötete, a Párbaj már címével is a kihívást és a kiállást sugallja. A későbbi versek vallomásaiban vagy körülírásaiban pedig világosan látható már, miképpen telítődnek veszélyekkel, drámaisággal az elfoglalt-elveszített színhelyek és a legtisztább érzelmek is. Mit tehet ebben a helyzetben a vers, és mit ér a költő?"

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!